Estetska medicina

Botox

 

Botoks potiče od Botulinum toksina A i Botulinum toksina B koji se najčešće koriste kako u estetskoj, tako i u drugim vrstama medicine.

U pitanju je lek prirodnog porekla koji nastaje od prečišćenog neurotoksina koji produkuje bakterija Clostridium botulinum.

Potpuno je bezbedan, i njegova aplikacija se vrši uz pomoć tanke iglice na vrlo preciznim mestima na licu. Ceo tretman traje svega nekoliko minuta, pa se po završetku tretmana pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Botoks sprečava preteranu kontrakciju mišića koji su zasluženi za nastajanje bora. Prvi efekti su vidiljivi nakon 4-6 dana.

Koristi se kod vertikalnih bora na čelu, u predelu između obrva i oko očiju, za prevenciju nastanka novih bora, za uklanjanje borica oko usana, za podmlađivanje kože vrata, za podizanje obrva i kapaka, za podizanje vrha nosa, kod vidljivih desni pri smejanju, za sužavanje lica kada pacijent ima izražen četvrtast oblik (botoks masetera), za spuštanje podignute brade i kod osoba koje pate od prekomernog znojenja.

Dejstvo botoksa traje 4-6 meseci.

Mezoterapija

 
 
Mezoterapija lica je medicinska metoda sa širokom primenom u estetici, reumatologiji, kod terapije bola…
U estetskoj medicini se koristi za uklanjanje celulita i lokalizovanih masnih naslaga, otklanjanje znakova starenja kože i njeno podmlađivanje, probleme opadanja kose, strije, fleke i drugo.
Mezoterapijom se mogu tretirati i lice i telo. Kada je reč o licu, mezoterapija je izuzetno efikasna kod uklanjanja podočnjaka, hiperpigmentacije kože i ožiljaka.
Takođe, koristi se i za vidljivo ublažavanje bora i zatezanje kože, ali i kao sredstvo u borbi protiv opadanja kose.
Mezoterapija je jedan od retkih tretmana koji se može sprovoditi uz korišćenje igle ili bez nje.
Prednost mezoterapije sa iglom je brže postizanje rezultata sa dugotrajnijim efektom.
Prednost mezoterapije bez igle, relaksiranija reakcija kože.
Prelaznu varijantu između mezoterapije sa iglom i mezoterapije bez igle predstavlja dermaroler.

Hijaluronski fileri

 
 
Fileri su supstance koje se ubrizgavaju u kožu injektiranjem i imaju odlične karakteristike koje omogućavaju podmlađivanje kože, popunjavanje bora, konturisanje i različite estetske korekcije. Hijaluronska kiselina je aminokiselina koja je prirodno sadržana u koži, a koristi se kao jedan od najpopularnijih filera. Neizostavan je izbor estetske medicine u borbi protiv znakova starenja, koji se pojavljuju već u drugoj polovini dvadesetih godina. Zbog svoje sposobnosti da jedan molekul hijaluronske kiseline veže za sebe 50 molekula vode, smatra se glavnim izvorom hidratacije kože. Tu leži i objašnjenje zašto je baš ova supstanca glavni sastojak dermalnih filera. U zavisnosti od svoje koncentracije i eventualno dodatih supstanci, može se koristiti za podmlađivanje kože, za povećanje obima određenih regija i konturisanje. Hijaluronski fileri se u koži zadržavaju od šest meseci do dve godine.
Povećanje Usana – zavisnosti od filera koji je izabran za povećanje usana zavisi i trajnost. Najtrajniji su fileri masnim tkivom, zatim aquafiling gelom i na posletku hijaluronski fileri. Povećanje usana se obavlja tako da usne zadrže prirodan izgled, ali da se poveća njihov obim, volumen i iskoriguje oblik. Tako na primer filerima možemo podići uglove usana, naglasiti gornju usnu ili neutralisati asimetriju.
 
 
 
Korekcija Brade – nehirurškim metodama podrazumevaju isticanje ili ublažavanje linije brade konturisanjem hijaluronskim filerima velike gustine. Zahvaljujući ovoj metodi može da se brada koriguje tako da izgleda manje ili veće, da se izmeni njen oblik i popuni prenaglašena rupica na sredini. Na ovaj način se neutrališu i prirodne linije na koži brade.
Jaw Line – konturisanje donje vilice ili Jaw line, predstavlja preciznu upotrebu hijaluronskih filera velike gustine kojima se ublažavaju oštre linije donje vilice, kada je ona previše istaknuta ili se pak naglašava donja vilica, što crte lica čini blago oštrijim i harmoničnijim. Korekcijom se redefiniše mandibularni ugao i time se dobija ženstveniji, odnosno muževniji izgled lica.
Uklanjanje Podočnjaka – starenjem kože oko očiju može da uzrokuje pojavu tamnih podočnjaka. Tu su još i nedostatak sna, loša ishrana i hidratacija, pušenje i hroničan umor. Uklanjanje podočnjaka ne mora uvek da se sprovodi hirurškom metodom, već je moguće i primenom hijaluronskih filera. Hijaluronski fileri nadoknađuju izgubljeni volumen, dubinski hidriraju tretirano područje i smanjuju vidljivost kapilara koji koži daju tamniju boju.
Korekcija jagodica – jedna je od najpopularnijih procedura filerima. Dodavanjem volumena jagodicama, dajemo licu svežiji i jedriji izgled. Ovom procedurom utičemo na celokupno lice, neutrališemo nazolabijalne bore i osvežavamo regiju ispod oka.
Hijaluronskim filerima možemo da napravimo ciljane korekcije i tako ispravimo ili smanjimo prirodnu asimetriju lica i tela na različitim mestima. Hijaluronske filere neutrališemo odnosno razgradjujemo enzimom – HIJALURONIDAZA.
 Procedura traje do 30 minuta.
 Efekat vidljiv odmah, traje do 24 meseca.
 Otok je prosutan do 7 dana.
 Koristi se anestezija, bezbolno.

Lipoliza

 
Lipoliza je popularna injekciona procedura čiji je cilj uklanjanje viška masnih naslaga. Spada u najtraženije nehirurške metode za korekciju figure, a razloga za to ima dosta.
Lipoliza predstavlja nehiruršku redukciju lokalizovanog masnog tkiva injektovanjem kombinacije aktivnih supstanci direktno u masno tkivo koje predstavlja višak.
Ovu proceduru možemo klasifikovati kao minimalno invazivnu metodu za uklanjanje viška masti. Jedina intervencija koja se dogodi tokom ovog postupka je serija injekcija.
Njihov broj varira u zavisnosti od područja tela sa kojeg želite da uklonite masnoću –  recimo manje je potrebno za bradu, a više za stomak.
Mehanizam ovog postupka zasniva se na injektovanju specijalnih supstanci za sagorevanje masti – lipolitika.
Komponenete ovih preparata imaju poseban efekat na masne ćelije, usled čega one počinju postepeno da se raspadaju, i taj proces se naziva lipoliza.
Nakon toga se masne naslage samostalno apsorbuju i izlučuju iz tela na prirodan način. 
Glavna aktivna supstanca koja se najčešće koristi je Fosfatidilholin (popularno PPC). Njegova uloga je razlaganje zida masne ćelije pri čemu se njen sadržaj resorbuje i konačno evakuiše iz organizma mokraćom.
Dobra vest je da intervencija nema neželjeni JO-JO efekat jer se jednom razorena masna ćelija ne može ponovo povratiti.
Dodatno se može koristiti L-karnitin, preparati silicijuma i druge aktivne supstance da bi se sam proces evakuacije masti i zatezanja kože ubrzao.
Lipoliza je idealno rešenje za one koji žele da se oslobode:
 – Manjih masnih naslaga na bradi, vratu, ramenima, stomaku, butinama i zadnjici
 – Masnih naslaga na zglobovima i na leđima
 – Masnih „jastučića“ ispod očiju i na drugim delovima lica
 – Celulita.
Nakon procedure koja traje veoma kratko (oko 15 min.) možete očekivati: blaže crvenilo, otok i bol regije u koju je koktel aplikovan.
Ovo predstavlja normalnu reakciju, a takođe i dokaz da koktel deluje. Navedeni simptomi potpuno prolaze za nedelju do dve, a intervencija se može ponoviti nakon tri nedelje.
Da li će rezultati lipolize biti vidljivi odmah?
Ne. Efekti lipolize nisu odmah vidljivi, jer procesi razgradnje masnog tkiva traju neko vreme.
Međutim, kako vreme prolazi stanje će biti sve bolje, lipolitici će učiniti svoje, a vi ćete biti oduševljeni rezultatima.
Za najbolje rezultate tretman bi trebalo ponavljati u intervalima od 3 nedelje. Obično je dovoljno uraditi 2-3 procedure, ali nekome će biti potrebno i više o čemu odlučuje lekar specijalista.
Tokom terapije preporučuje se regulisana ishrana u smislu restrikcije ugljenih hidrata i unošenje veće količine tečnosti (vode).
Ukoliko se pacijent pridržava preporuka, rezultati su veoma dobri, kroz nekoliko ponavljanja znatno se smanjuje obim, a figura tela uspešno oblikuje.
Evo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu biti od pomoći:
 – Pijte 2-2,5 litra vode svakog dana;
 – Prvog dana nemojte koristiti dekorativnu kozmetiku u tretiranim područjima;
 – Prva 2-3 dana izbegavajte alkohol;
 – Za smanjenje otoka možete koristiti suve hladne obloge.
 – Lipoliza i njene prednosti – zašto se odlučiti za proceduru?
 – Uklanja lokalizovane masne naslage u bilo kom delu lica i tela,
 – Postupak može da se kombinuje sa drugim metodama uklanjanja masti,
 – Nema rezova, a shodno tome ni ožiljaka i šavova,
 – Uvođenje lipolitika čini kožu svežom i zategnutom,
 – Nema bola,
 – Procedura traje kratko.
Lipoliza i kontraindikacije. Lipoliza ne može da se radi u slučaju:
 – Trudnoće i dojenja,
 – Onkoloških bolesti,
 – Poremećaja zgrušavanja krvi,
 – Autoimunih oboljenja.

Konsultacije se održavaju ponedeljkom, sredom i petkom.

Ukoliko imate neki dan koji bi Vam odgovarao možete nam pisati na instagram profil u DM @colibricentar.rs ili @colibritherapycentar pa ćemo Vam javiti šta imamo slobodno od termina.

Takođe nas možete pozvati klikom na dugme ili popuniti kontakt formu a mi ćemo Vam dati sve potrebne informacije!!!